Bakåtpil

Guldpengen

Varje år har vi i Ungdomsrådet en budget på 100 000kr som vi ska använda till projekt och roliga saker för barn- och unga i Mellerud. Det är meningen att barn och ungdomar ska kunna ta del av dessa pengar till saker de brinner för, precis lika mycket som vi brinner för ungdomsrådet. Eftersom det ofta inte blir ett stort flöde av idéer, ger vi nu i år alla mellan 0-20 år i Melleruds Kommun chansen att ta del av 50 000 kronor till olika projektidéer.

Det går till så att man kan skicka in sin idé fram till 30/4 och då kommer vi inom kort ha ett möte där vi går igenom och beslutar om var vi väljer att lägga pengarna. Om det är möjligt för vi också frågorna vidare högre upp och ser om kommunens politiker kanske kan hjälpa oss att förverkliga ännu fler idéer och göra Mellerud till en fantastisk kommun för oss alla.

Förutom att du som ansöker inte får vara äldre än 20 år, så är de enda kriterierna som finns:
Det ska vara fler-parts-gynnande och långsiktigt. 
Det innebär att det ska gynna så många som möjligt, att det t.ex. är ett evenemang som många kan gå på, ett café som många kan gå till eller en lekpark som många kan leka på.
- Det ska vara långvarigt.
Det innebär att det är en projektidé som möjligtvis skulle kunna leda till en årlig tradition i Mellerud, eller något som kan finnas länge och som många kan använda eller ta del av i framtiden också.

Saker som beviljats medel är bl.a. genomförandet av pridefestival (Mellerud Pride), nät till fotbollsmål på Åsens Skola, bänkar till skolgården på Åsebro Skola, datatillbehör till ungdomshuset Stinsen, sponsring av arrangemanget Kultur 4ür Götaland, disco för blivande sjundeklassare, studiodator för musikprojekt på ungdomshuset. Allt detta tack vare UNGDOMARS FANTASTISKA INITIATIV!

Möjlighet att ansöka om pengar via Guldpengen fortsätter 2020 eftersom vi vill ge alla Melleruds barn och unga chansen att förverkliga sina idéer.  

Ansökan till Guldpengen (pdf)

FAQ:
Kan jag ansöka om något som gynnar många barn och ungdomar i kommunen? Ja.
Kan jag ansöka om pengar till en konsert? Ja, om det gynnar många unga i kommunen.
Kan jag ansöka om pengar till en resa för mig och mina kompisar? Nej, om inte din vänskapskrets innefattar majoriteten av Melleruds kommuns barn och unga, och den håller budgeten på under 50 000 kr.
Kan jag ansöka om pengar till en skolresa? Nej.

Har du frågor om Guldpengen, kan du höra av dig-

via mail till ungdomsradet@mellerud.se
via telefon till Glenn Nordling på 0530 - 181 03 / 070-577 54 42
eller till oss på Facebook.