Bakåtpil

Vad är Ungdomsrådet?

Ungdomsrådet ligger under kommunstyrelsen precis som exempelvis handikapprådet och pensionärsrådet. Ungdomsrådet är med och påverkar och tycker till om vad som händer i Melleruds Kommun. Om politikerna undrar vad ungdomar tycker om något, exempelvis byggnationer av nya lägenheter så kan de vända sig till ungdomsrådet.

Ungdomsrådet startades våren 2011. I oktober varje år väljs det en ny styrelse, styrelsen består av sju personer. En ordförande, en sekreterare, en vice ordförande, en vice sekreterare och tre ledamöter. Det är styrelsen som fattar beslut i ungdomsrådet, men alla som har åldern inne får vara med på mötena och säga sin åsikt. För att vara med i ungdomsrådet måste man ha börjat i årskurs sju och man får vara med till den dagen man fyller 20 år. Om man är för ung eller för gammal men ändå vill vara med på ett möte så kan man skicka en förfrågan till ungdomsrådet som sen säger ja eller nej.

Vi har möten ungefär var femte vecka. Mötena brukar vi ha på Ungdomshuset Stinsen. Datumen för mötena kan ni se här på sidan under kallelser och protokoll, eller så kan ni hämta ett kort på medborgarkontoret där alla kommunens möten står med. Korten är gratis.

Fyra gånger per år sammanträder vi på kommunkontoret tillsammans med politiker från Melleruds Kommun och Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vi vill göra livet bättre för alla ungdomar i Melleruds kommun. Hör gärna av dig till oss om du vill vara med, eller om du har frågor som du vill att vi ska arbeta med.

"Utan att försöka påverka kan du inte klaga"