Bakåtpil

Vad har vi genomfört?

Café Sober
Den 18:e mars 2017 genomfördes ett nytt projekt på ungdomshuset Stinsen. Detta projektet går under namnet ’Café Sober’, en kväll för vuxna med livemusik och fika. Eventet drog en hel del besökare och var väldigt uppskattat bland mellerudsbor. Förhoppningen är att detta ska vara ett fortsatt projekt, med fler sober-kvällar. 

Mellerud Pride
Helgen 23-24 september 2016 genomförde Ungdomsrådet något av det häftigaste vi gjort. Vi arrangerade första Mellerud Pride (nu har vi genomfört tre stycken) efter att vi fått en ansökan om att göra det till vårt projekt Guldpengen. Vi hade en grym helg, med en fantastisk parad, suveräna konserter och så himla mycket KÄRLEK! 2017 var vi tillbaka med en lika grym festival, med maxade aktiviteter och fantastisk musik. Dessutom hade vi minst 100 stycken fler i paraden än året innan. HELT FANTASTISKT! 2018 års festival blev även den en fullspäckad festival. Om detta kan ni läsa på Facebook, klicka på ikonen ”Mellerud Pride” på startsidan så hamnar ni där.

Sveriges grymmaste håla
Konkurrensen var enorm, men det blev fastslaget. Mellerud blev "Sveriges grymmaste håla". Det var inom ramen för projektet "Unga på landsbygden" som priset delades ut av organisationen Hela Sverige Ska Leva. Priset delades ut i Visby på Gotland. På plats för att ta emot priset var Karolina Wessman och Sindre Skansen från ungdomsrådet och Helena Hultman och Milos Zivkovic från Stinsen. Ett stort GRATTIS till Mellerud!!!   

Summerbreak på Stinsen
Under fem år har vi varit med och sponsrat avslutningsfesten Summerbreak på Stinsen. Ni kan läsa mer om Summerbreak här. I år hölls festen den 13/6 på Rådavallen eftersom ungdomshuset höll på att renoveras. Lokala artister som t.ex. Krickel uppträdde och det stora dragplåstret var melodifestivalaktuella John Lundvik. 

Utegym vid Rådahallen
2014 skickade vi i ungdomsrådet in ett medborgarförslag till Melleruds Kommun om ett utegym som alla kan använda. Detta utegym finns idag uppbyggt utanför Rådahallen. Alla får använda det, så vad väntar du på?

Cykelväg på Järnvägsgatan
Under alla år så har det saknats en cykelväg mellan brandstationen och järnvägsstationen. Just den vägen anses vara den farligaste i Melleruds Kommun eftersom det är en smal väg som går över en backe med väldigt dålig sikt. Många av de som pendlar med tåg eller buss går eller cyklar denna sträcka varje dag till och ifrån stationen. Ungdomsrådet var en av många parter som tyckte att det behövde göras något åt detta, det behövdes en cykelväg bredvid den vanliga vägen. Nu är vägen klar.

Samarbeten med andra ungdomsråd
Vi strävar alltid efter samarbete och att nätverka med andra ungdomsråd, för att utbyta tips och idéer. Vi har tidigare träffat och utbytt idéer med ungdomsråden i Bollebygd, Vårgårda, Bengtsfors och Färgelanda. 

Kreativa elevrådsdagar
Ungdomsrådet har arrangerat samarbetsdagar med elevråden runt om i Melleruds Kommun, för att skapa ett utbyte av idéer med fler barn och ungdomar. Det kommer att bli fler sådana! 

Dialogcaféer på Ungdomshuset Stinsen
Ungdomsrådet har också arrangerat dialogcafé på Stinsen. Vid dessa tillfällen diskuteras olika frågor som rör ungdomar och ungdomshuset Stinsen
. Jodå, det ska blir mer sådant också!

Dessutom träffar vi regelbundet Folkhälsorådet där vi tillsammans med bland annat kommunalrådet och ordförande för kultur- och utbildningsnämnden, socialnämnden och hälso-sjukvårdsnämnden diskuterar frågor som rör hela Melleruds kommun, för att ge unga en möjlighet att få sin röst hörd.